fredag, 14. december 2018

FN's konventioner

Danmark har tilsluttet sig to internationale konventioner. 

Helt nøjagtigt drejer det sig om FN's Børnekonvention og FN's Handicapkonvention.

Begge konventioner vil vi her prøve at beskrive.

FN's Børnekonvention

FN's Børnekonvention handler om at landene som har underskrevet konventionen om Barnets Rettigheder skal overholde disse retningslinier der er vedtaget, og ikke en enlig lov, som der kan dømmes og straffes efter.

Hvis landene ikke overholder konventionens indhold, så kan de kritiseres og fordømmes af andre lande og organisationer - som eksempelvis FN's Børnekomitée.

i Danmark arbejder blandt andet Børnerådet for at Børnekonventionen bliver indarbejdet i lovgivning og praksis i alle samfundets sektorer.

FN's Børnekonvention fastslår, at børn altid skal inddrages og høres i overensstemmelse med deres alder og modenhed, når der træffes beslutninger, der har betydning for dem.

FN's Handicapkonvention

FN's Handicapkonvention er forholdsvis ny fra 2006, og handler om rettigheder for personer med handicap. Konventionen siger, at personer med handicap på alle områder skal have lige muligheder og samme rettigheder som andre mennesker.

Når Danmark har sagt ja til en konvention, så skal alle ansatte i staten, regionerne og kommunerne følge konventionen. De skal være med til at sørge for, at personer med handicap får de rettigheder, som konventionen siger, at de skal have.

Du kan læse en kort udgave af konventionen her som Beskæftigelsesministeriet har udgivet.

Den Europæiske Menneskeretskonvention

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer adipiscing erat eget risus sollicitudin pellentesque et non erat. Maecenas nibh dolor, malesuada et bibendum a, sagittis accumsan ipsum. Pellentesque ultrices ultrices sapien, nec tincidunt nunc posuere ut. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam scelerisque tristique dolor vitae tincidunt. Aenean quis massa uada mi elementum elementum. Nec sapien convallis vulputate rhoncus vel dui.

Her til højre er der en blog som findes på Facebook - teamet bag Anbragt-Barn.dk - har intet at gøre med TILLYKKE FNs Børnekonvention - FBside, men vi vil gerne fortælle her om hvad der foregår på den FBside

Fremhævede rådgivere

Advokater, §54-støttepersoner, psykologer og bisiddere

Informationerne på Anbragt-Barn.dk har ikke til formål at levere professionel rådgivning. Kopiering af artikler og andet materiale er ikke tilladt uden aftale med Anbragt-Barn.dk

Newsletter

Tilmeldi dig vores nyhedsmail. så går du ikke glib af nyheder eller historier

Vi spammer ikke!

PIXEL_TEXT_LEGAL